ΙΣΤΟΡΙΑ

        Τον Σεπτέμβριο του 1995 δυο αδέρφια από την νήσο Ίμβρο ο Παναγιώτης και ο Μιχαήλ Καρανικόλας απεφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους χώρο εστίασης , όπου και πήρε σάρκα και οστά στην οδό Δαβάκη στην Καλαμαριά. Γρήγορα εκείνος ο μικρός χώρος αποτέλεσε σημείο συνάντησης για τους απανταχού γαστρονόμους και γευσιγνώστες ειδικώς σε ότι αφορά την Κωνσταντινουπολίτικη κουζίνα και τα θαλασσινά. 6 χρόνια μετά ανοίγει το παρών κατάστημα στην Αργοναυτών και έπειτα το κατάστημα στην Αγίου Σεραφείμ στην Μπότσαρη. Το ΄΄Ίμβρος'' αποτέλεσε γρήγορα ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια ουζερί στην Θεσσαλονίκη εκτοπίζοντας πολλά από τα καθιερωμένα και αποστεωμένα ουζερί και ταβέρνες. Το γρήγορο σέρβις, η καλή ποιότητα των θαλασσινών, σε συνδυασμό με τα μυστικά της Κων/πολίτικης και Ιμβριώτικης κουζίνας (σημειωτέον ότι τα δυο αδέλφια σπούδασαν στην Κων/πολη και ήσαν γνώστες της εν λόγω κουζίνας) με τις προσίτες τιμές και το ευχάριστο χώρο έκαμαν την ''Ίμβρο'' κορυφαίο εστιατόριο θαλασσινών στην Βόρειο Ελλάδα. Εκ τότε η ιστορία συνεχίζεται στην Αργοναύτων 47 και μια επίσκεψις θα σας πείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου